In het dagelijks leven kan er altijd van alles gebeuren. Een groot deel van de handelingen die we verrichten zijn vanzelfsprekend voor ons. We stappen zonder na te denken op de fiets naar ons werk, of in de auto natuurlijk. We rijden de weg af die we altijd afrijden. Het laatste waar we echt bij stilstaan is dat er iets kan gebeuren. En toch is dit vrijwel altijd het geval. De kans niet overal even groot natuurlijk. Zittend op de bank heb je minder kans op een ongeluk dan wanneer je je voor de eerste keer op de motor in het drukke verkeer bevindt. Maar toch blijft het principe gelden. In het geval van wanneer jou iets overkomt, is er vaak sprake van letselschade Enschede. Het is dus belangrijk om te benoemen dat het jou wordt aangedaan. Vanaf dat moment is het mogelijk om je te beroepen op het recht van schadevergoeding. Hieronder kun je daar meer over lezen.
Wanneer heb je letselschade?
Om te kunnen weten hoeveel schadevergoeding je kan krijgen, is de eerste stap om vast te leggen of je letselschade hebt. Hierboven is al kort benoemd dat letselschade inhoudt dat jou iets is aangedaan of is overkomen. Dat impliceert dus dat jij niet de veroorzaker van het ongeluk was. Soms is dit heel makkelijk om te bepalen. Je kan op straat lopen worden gebeten door de niet aangelijnde hond van de buurman, waarvan ook al duidelijk was dat de hond geen lieverdje is. In dit geval is een hondenbeet letselschade en heb je het recht op schadevergoeding. Je moet weten dat die proces behoorlijk wat tijd in beslag neemt. Je kan jezelf afvragen: hoe erg heb ik deze schadevergoeding nodig? Wanneer je er met een schrammetje vanaf komt, is het de vraag of het de moeite en tijd waard is, maar wanneer je een flinke wond hebt waar je misschien wel weken van moet herstellen, is dit een heel ander verhaal.
Hoeveel is de schadevergoeding?
Vervolgens kan er worden gekeken naar de hoeveelheid schadevergoeding die je graag zou willen ontvangen. Dit is niet alleen afhankelijk van de schade zelf, maar ook van de gevolgen ervan. Je kan een flinke wond hebben in je vinger, maar als je op de werkvloer vooral aan in gesprekken bent, word je verder niet enorm belemmerd. Een ander verhaal is wanneer je veel moet typen en dus daardoor je werk niet kan doen én inkomsten mist. Dit wordt allemaal meegenomen.